Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricakrémleves villámgyorsan

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A kukoricakrémleves elkészítéséhez a kukoricát és a fokhagymákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  2. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd a sült kukoricát és fokhagymát ráöntjük. 2-3 percig így pirítjuk, majd felöntjük a húslevesalaplével. 10 percig főzzük, majd krémesre mixeljük. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával, csilivel, sóval és bazsalikommal.
  3. Még egyszer felforraljuk, majd egy kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

Nézd meg a kukoricakrémleves elkészítését videón is!

Megjegyzés

Liszt és tejmentes recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss