Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricakrém-leves kolbászchipsszel és chilipehellyel

Hozzávalók

  • 30 dkg morzsolt kukorica (mélyhűtött)
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 10 szelet kolbász (hajszálvékony - nálam Gyulai vastagkolbász volt)
  • chilipehely
  • zsír

Elkészítés

    1. A kukoricát sós vízben puhára főzöm.
    2. A hagymát kockára vágva átfuttatom a vajon, sózom, majd azt is puhára párolom, összekeverem a kukoricával.
    3. A zöldségleveskockát megfőzöm 2 dl vízben az ételízesítővel, majd a hagymás kukoricát felengedve vele, leturmixolom. Átszűröm, hogy a kukorica héja kikerüljön belőle, majd a tejföllel összeforralom. Borssal ízesítem.
    4. A nagyon vékony kolbász karikákat kevés zsíron ropogósra sütöm, ezt teszem a tetejére, megszórom chilipehellyel, amit fogyasztáskor belekeverek.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Krittike001
Köszönöm! Nagyon finom lett. Én megoldottam egy lábasban az egészet, utálok mosogatni... :))

Hasonló Receptek

Magazin