Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukorica-krémleves húsgombóccal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 doboz csemege kukorica (konzerv)
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter zöldségleves
  • 1,5 dl tejszín
  • cukor
  • bors
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A kukoricát olvasztott vajon pároljuk 5-6 percig. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük a levessel. Ha felforrt, addig főzzük, míg megpuhul a kukorica. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.

    A gombócokhoz a darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a tojással, a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben kifőzzük.

    Tálalásnál a levest megszórjuk
    petrezselyemzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

life78
Nagyon guszta, és biztos finom is! Holnapra meg lesz oldva a leves \"gond\". Össze kell pépesíteni a levest? Inkább kérdezek :) Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin