Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Küklopsz - tojásszemű töltött zsemle

4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát.

2. A húst apró csíkokra vágva beletesszük, megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kukoricát, az ételízesítőt, a petrezselymet, felöntjük tejszínnel, a reszelt sajttal dúsítjuk.

4. A zsemlék tetejét korong nagyságban kilyukasztjuk, kiszedjük a belét, ezt is a kukoricás keverékhez adjuk.

5. Levesszük a tűzről, ráütünk egy tojást, összekeverjük, majd megtöltjük a keverékkel a zsemléket, a tetején kis lyukat vájunk, ebbe ütjük a tojást.

6. 140-150 fokon a tojás szilárdulásáig sütjük. Pici reszelt sajttal megszórjuk, tálaljuk.

Megjegyzés

A tojás a közepén olyan, mintha egy szem lenne, s mivel egy szeme van, így lett Küklopsz a neve ennek az ételnek. :-)

Bármivel tölthető, ízlés szerint, nekem ezek voltak a hűtőmben. Pici paradicsom sem rontja el. - -Marcipán-

Ezek is érdekelhetnek

Friss