Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, narancshéj, fahéj). Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját.
A két tojásfehérjét felverjük, majd ezt is a habos vajhoz adagoljuk óvatosan.
Ezután a száraz hozzávalókat beleszitáljuk 2-3 részletben a tésztába. Közben hozzáadagoljuk a kefirt is, amivel beállítjuk a tészta lazaságát.
Kivajazott és lisztezett formában 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Sülés után pihentetjük, mert kihűlve könnyebb kiszedni a formából. Lekvárral tálaljuk.
Egy finom kuglófot reggelire, tízóraira, uzsonnára, de öntettel akár vacsorára is kínálhatunk. Ez a recept tökéletes!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre