Kuglóf Malomporta módra

A bozsoki Malomportán kóstoltuk meg ezt a finom, lágy, omlós kuglófot, amit annyira ízlett, hogy el kell kérnem a tulajdonostól a receptet. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 db narancs héja (szárított is jó)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 35 dkg sütőtökpüré
  • 20 dkg barnacukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl kefír (kaukázusi)
  • 12,5 dkg puha vaj

Elkészítés

    1.

    Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, narancshéj, fahéj). Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját.

    2.

    A két tojásfehérjét felverjük, majd ezt is a habos vajhoz adagoljuk óvatosan.

    3.

    Ezután a száraz hozzávalókat beleszitáljuk 2-3 részletben a tésztába. Közben hozzáadagoljuk a kefirt is, amivel beállítjuk a tészta lazaságát.

    4.

    Kivajazott és lisztezett formában 180 fokon 45-50 percig sütjük.

    5.

    Sülés után pihentetjük, mert kihűlve könnyebb kiszedni a formából. Lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

A recept titka: használjunk frissen sült sütőtököt, mert a karamellizált tök, villával szétnyomkodva az igazi! Gyorsabb megoldás lehet főzni a tököt, esetleg a babaételként kapható tökpürét használi, de az íze össze sem hasonlítható ezzel.

MME
Egy finom kuglófot reggelire, tízóraira, uzsonnára, de öntettel akár vacsorára is kínálhatunk. Ez a recept tökéletes!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin