Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kuglóf, amit mindenki imád

default user icon
31 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 37 dkg cukor
  • 32 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl forró víz
  • 1,5 dl étolaj
  • mazsola
  • kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 tojás fehérjét a cukor felével habosra verjük. A 6 sárgát a maradék cukorral fehéredésik keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet és étolajat. A tészta 3/4 részét beleöntjük a kimargarinozott, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.

Megjegyzés

Fontos: az átlagos méretű kuglófformába kicsit sok a tészta, ezért a maradékot meg lehet sütni őzgerinc formában. Szoktam fahéjasan is csinálni. Mindenki kedvence, minden ünnepre ezt rendeli a család.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Suzanne86
Még karácsonyra kaptam egy kuglófformát és ezzel a recepttel próbáltam ki :) Nem bántam meg, azóta kb. havonta újra elő kell ásnom a formát a bátyáim nyüstölésére (és azért csak havonta, mert sajnos nincs túl sok időm sütögetni:))Én is felváltva szoktam a fehér és kakaós rétegeket önteni, egy kis mazsolát teszek kb a közepébe és ha van itthon, keserű csokit is pöttyintek bele :) Ajánlom mindenkinek! Ja és igaza van annak aki azt írja hogy nem olyan mint a hagyományos kuglóf...tényleg nem....ez SOKKAL JOBB :):) Üdv és jó sütögetést mindenkinek!
erikah82
Többször is megsütöttem már ezt a kuglófot, fahéjasan is, kakaósan is, mindig nagy sikere van, gyorsan elfogy! Az első sütéseknél pici gondom volt a tésztával, amikor beraktam a sütőbe, a teteje megkeményedett, majd szétrepedt és a repedésen folyt ki a tészta. Aztán rájöttem, miután a formába öntöm a tesztát, nem dobom be egyből a sütőbe, hanem pihentetem egy 10-15 percet, és így semmi gond nincs vele, gyönyörűen sül!
Szityike
Sziasztok! Én most vettem ki a sütőből a tésztát és már majszolom is az első szeletet! Nagyon fini lett!! Én tettem bele 1 tábla tortabevonós tejcsokoládét is feldarabolva, és kihagytam a mazsolát, mert nem volt... :( Legközelebb azzal készítem. Minden nagyon szupi, nem volt gondom, sem a tésztával sem a tojásokkal, csak a sütési idővel... kicsit sok szerintem a 40 perc, mivel nekem egy fél óra alatt sült meg az alja feketére....:S Amúgy isteni, ajánlom mindenkinek, aki kezdő, ugyanis nekem is ez volt az első kuglófom!
Loona89
Sziasztok! Mennyi kakaó kell a tésztához? Köszi a választ előre is!
Snoopydegu
Most készült el! Egyszerűen fantasztikus, a tészta nekem nem lett sok, bár kiemelkedett a formából, de nem volt gond vele, hogy sok lett volna! Mindenkinek csak ajánlani tudom a receptet! :)
reich
Már sokszor megsütöttem ezt a kuglófot, de csak fele mennyiséggel. A mazsolát én kihagyom, de egy kis rumaromát szoktam bele tenni. Köszönjük a receptet!
lindus007
Nagyon finom lett!Én is ajánlani tudom mindenkinek!
szandra1211
Nagyon FINOM!Tegyetek bele citromhéjat,meg egy kis mazsolát.A kakós és a sárga tésztát felváltva öntsétek a formába,és ugy szines csikos lesz.Nagyon jól sikerült!!!
fraula
Tegnap megsütöttem én is. Szerintem ez nem kuglóf tészta, hanem inkább piskótaszerűség. Én a márványos-mazsolás pikóta nevet adnám neki. Az íze és állaga nagyon jó, bár én kicsit több cukrot raknék bele, hogy édesebb legyen. Bár lekvárral megkenve reggelire tökéletes így is. Én igazából olyan kuglófot szerettem volna sütni amit nagy- és dédanyáink sütöttek régen. Azt az igazi falusi kuglófot szerettem volna. Az kelt tészta szerintem. Mivel Görögországban élek itt ilyen fausi magyar kuglófot nem lehet kapni, viszont Mo-n imádtam, azt az állagot és ízt vártam. Ez nem az az igazi falusi kuglóf recept, szóval, ha azt keresed akkor, nem ezt a receptet süsd meg.
Betty mami
Ahogy igértem,megírom hogyan sikerült a kuglófom.Hát érdemes volt az elöttem írók véleményére halgatnom,tényleg isteni lett!Köszi a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin