Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Käsekuchen (túrótorta)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró (félzsíros krémtúró, ha nem krémtúrót használunk, akkor 0,5 dl tejszínt kell hozzátenni)
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 kanál citromlé
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 6 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A sütemény alapja egy egyszerű omlós tészta, amibe egy könnyű túrókrémes töltelék kerül.

Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrom, majd fél órára a hűtőbe teszem.

A kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszek, megvajazom az oldalát. A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A tészta 2/3 részét kinyújtom, és a tortaforma aljába teszem, majd a maradék tésztából elkészítem a torta 2-2,5 cm-es falát. Ezt a tésztával kibélelt tortaformát beteszem a sütőbe, hogy lősüssem /kb. 10 percre, így biztosan nem marad nyers, és ezalatt kész is lesz a töltelék/.

A töltelék hozzávalóit is összekeverem, kivéve a tojások fehérjét, amit kemény habbá verek, és a legvégén óvatosan keverem a túrós masszához. Kiveszem a kissé már megsült tésztát, és beleöntöm a fehérjével már fellazított túrókrémet. Megszórhatjuk szeletelt mandulával, amitől finom ropogós lesz a teteje, de ez elhagyható.
45 percig sütöm, de kb. 30 perc után, amikor már szép aranybarna a színe, lejjebb veszem a sütő hőfokát 150 fokra. Ha a teteje pirul, alufóliával kell letakarni.

Lekapcsolt, később kinyitott sütőben hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem néhány órára. Csak tálalás előtt szoktam kivenni a tortaformából.

Megjegyzés

Családom kedvenc desszertje.
- 77tara

Ezek is érdekelhetnek

Friss