Krumplitorta pirított gombával

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 4 ek olaj
  • 60 dkg gomba
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor kapor
  • 1/4 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A szálasra vágott burgonyát terítsük kiolajozott tepsibe. Nyomkodjuk le, hogy a szálak összeálljanak, majd süssük pirosra. Terítsük deszkára, és vágjunk belőle téglalapokat.
    2. A megtisztított, nagy cikkekre vágott gombát pirítsuk meg nagy lángon a felforrósított olívaolajon. Szórjuk meg a liszttel, pirítsuk le kissé, majd öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk 3 percig. Végül forgassuk hozzá a finomra vágott kaprot és petrezselymet.
    3. Helyezzünk egy burgonyalapot meleg tányérra, kanalazzunk rá a gombából és egy keveset a mártásból. Borítsuk be egy másik burgonyalappal. Díszítsük a tetejét néhány gombacikkel, és locsoljuk körbe a mártással.
A szalmaburgonyát készíthetjük olajjal kikent tepsiben is. Még látványosabb az étel, ha 3 burgonyaréteggel kétemeletesre tálaljuk. Egészen különleges ízhatását érünk el, ha néhány szem erdei gombát a mártásba forgatunk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek