Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg krumpli
  • 10-15 dkg vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál 20 %-os ecet
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2-3 dl víz
  • 1 mokkáskanál chilipor (vagy ízlés szerint)
  • A díszítéshez:
  • 2-3 karika főtt tojás (elhagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit felrakjuk héjában főni. Amíg ez fő, addig feloldjuk a vízben a cukrot és sót. Langyos vízben ez hamarabb megtörténik. Feloldódás után hozzáadjuk az ecetet, ami ízlés szerint lehet 2 evőkanál is. Felaprózzuk a hagymákat, lehetőleg jó apróra szabdaljuk. Belekeverjük a lébe, alaposan megkeverjük, hogy az ízek mielőbb kioldódjak.

    A megfőtt krumplit hideg vízben átöblítjük, jó, ha legalább fele hőmérsékletűre hűl eközben. A héjától megtisztítjuk, majd felszeletelve a hagymás lébe keverjük, hűtőben tartva pár órát érleljük.

    A két hagyma együttes használata emlékeztet a medvehagymás ízre, éppen ezért javaslom, hogy aki hozzájut e növényhez, akkor ezt használja, gyógyhatása felülmúlhatatlan. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin