Elkészítés: A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni. Addig felszeltem a további hozzávalókat. Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem és a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam. Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam.
Közben a krumpli is megfőtt. Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olívaolajat, és összekevertem a zöldekkel. Fokhagymaport szórtam rá (ezt én készítettem a múlt nyáron), őrölt borssal és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt. Nem biztos, hogy később nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre