Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplisaláta tárkonnyal bécsi stílusban

5/5
120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítem. A krumplikat alaposan megsikálom. Egy nagy tepsit sütőpapírral borítok, rárakosgatom a krumplikat úgy, hogy egy sorban legyenek, és kis távolság is maradjon közöttük. Héjastól kb. 1 óra alatt puhára sütöm.

Közben elkészítem az öntetet. A hagymákat megtisztítom, és 3-4 mm-es egészen apró kockákra vágom, a petrezselymet finomra aprítom, ha épp nincs itthon, szárítottat használok. Egy csavaros tetejű üvegbe töltöm a még meleg levest, hozzáadom az ecetet, a hagymát és a fűszereket. Alaposan összerázom.

A krumplikat még melegen meghámozom, 1/2 cm vastagra karikázom, tálra halmozom, meglocsolom az előkészített öntettel. Lefedem. Ha már szobahőmérsékletűre hűlt, minimum 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe. Hidegen tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss