Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplisaláta tárkonnyal bécsi stílusban

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kifliburgonya
  • 2 db közepes méretű lilahagyma nagyon finomra aprítva
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld (ha nincs friss, 1 evőkanál szárított is megteszi)
  • 2,5 dl zöldségleves (ha valaki jobban szereti, akkor marhahúsleves)
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál jó minőségű olíva olaj
  • 1 teáskanál tárkony
  • ízlés szerint kevés só
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítem. A krumplikat alaposan megsikálom. Egy nagy tepsit sütőpapírral borítok, rárakosgatom a krumplikat úgy, hogy egy sorban legyenek, és kis távolság is maradjon közöttük. Héjastól kb. 1 óra alatt puhára sütöm.

    Közben elkészítem az öntetet. A hagymákat megtisztítom, és 3-4 mm-es egészen apró kockákra vágom, a petrezselymet finomra aprítom, ha épp nincs itthon, szárítottat használok. Egy csavaros tetejű üvegbe töltöm a még meleg levest, hozzáadom az ecetet, a hagymát és a fűszereket. Alaposan összerázom.

    A krumplikat még melegen meghámozom, 1/2 cm vastagra karikázom, tálra halmozom, meglocsolom az előkészített öntettel. Lefedem. Ha már szobahőmérsékletűre hűlt, minimum 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe. Hidegen tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin