Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis tésztába tekert virslifalatok

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük, és összegyúrjuk.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk, és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be jól a nyújtódeszkát.
  3. A tészta közepére egy fél virslit teszünk, és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd ketchuppal kínáljuk és melegen fogyasztjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss