Krumplis tészta

default user icon
18 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag kockatészta
  • 4 közepes krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 6 evőkanál olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük (a levét ne öntsük ki, leveshez jó még!). Közben kifőzzük a tésztát. A hagymát kockára vágjuk, az olajon világosra pirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és hozzátesszük az összetört krumplit. Alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha nagyon száraznak tűnik, öntünk még hozzá olajat, majd a leszűrt tésztával alaposan összekeverjük. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 2 évvel ezelőtt
Egyszerű, gyors, olcsó és nem lehet nem szeretni!
T.Dóri 3 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kezdő háziasszonyként ma csináltam először krumplis tésztát. A hagyományos hagymás verziót csináltam, de sajnos kicsit ropogós maradt a hagyma. Beraktam egy jénaiba és betettem a sütőbe (kb. fél óráig sütöttem). Fantasztikus lett, mind látványra, mind ízre! Szépen megpirult az egész és a hagyma is megpuhult. Ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert szerintem biztos nagy sikere lesz! :)
barta istvánné 3 évvel ezelőtt
Nem tudtam feltenni, nincs kép se hozzá, de leírom itt!!! 1 kg újkrumpli, megpucolva, nem túl apróra vágva, Nem leragadós serpenyőben 3 kanál házi zsír, libazsír is jó, felolvasztani, majd jól megborsozni, erre a krumpli, só, és eleinte gyakrabban, majd ritkábban keverni, fedő nélkül! Aránylag hamar kész, mivel újkrumpli, de akkor finom, ha egy kicsit a végén lepirítod!!!Amikor kezd puhulni, vigyázva forgasd, ne essen szét!! Amikor kész, én már akkor csipegetek belőle, de te ilyenkor tedd rá a kifőtt kocka tésztát, és újra melegíts össze. Akkor a legfinomabb, ha a tészta is lepirul kicsit !! Nem diétás étel, kovászos uborkával nagyon finom, sült hússal is jó köret. Télen is meg lehet csinálni, ilyenkor fedő alatt, pici-pici vízzel puhítom meg a krumplikockákat, és utána pirítom le!!!
barta istvánné 3 évvel ezelőtt
Igen finom a krumplis tészta így is, jól lepirítva! De felteszem az anyósom Hajdú-Bihari krumplis tésztáját is, mert az én férjem azt imádja! Bevallom, miután megkóstolták, már az én családomnak is ízlik. Egy a probléma vele, tavasszal, illetve akkor, amikor már lehet új krumplit kapni, abból a legfinomabb!! És azoknak, akik nem szeretik a hagymát, azoknak is ajánlom, mert ebben nincs hagyma!! Úgy teszem föl: hogy Hajdúsági krumplistészta
Árvai Krisztina 4 évvel ezelőtt
Én így csináltam, hogy az eredeti recept van. Fincsi lett, de kicsivel lehet több a krumpli-hagyma, ennyi tésztához.
4 évvel ezelőtt
kissemoke2003 nekem is így finom. Sok menzán ettem, ahol paprikás krumplit törnek össze és hozzá keverik a tésztát. Nagyüzemi mód!
Kovács Évi 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam! :) Én tettem bele egy fél lila hagymát is meg kakukkfüvet! Nagyon feldobta! Isteni finom lett, köszi a receptet!! :))
Tenkei Mara 4 évvel ezelőtt
megcsináltam, és isssteni finom lett, igazi menzás kedvenc :) Köszi a receptet!!!
Kalmár Gergely 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam:) új krumpliból, héjával, a végén kicsit odakapattam... ISTENI lett :) ja és saját ubiból készült kovászosubival meg egyenesen egy gasztronómiai csoda:) üdv Gery
Kiss Annamária 5 évvel ezelőtt
Mi nem borsozzuk, de egyébként mindent így csinálunk. A kedvenc ételem, korlátlan mennyiséget tudok belőle enni. Ha van otthon, egész nap nassolok belőle... :)

Hasonló Receptek