Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis tészta tepertővel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1.  A krumplit meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk felaprítjuk.
  2. Egy lábasban olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a krumplit. Visszatesszük a tűzre, felöntjük egy kevés vízzel, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük.
  3. A bőr nélküli tepertőt apró kockára vágjuk és forró serpenyőben átpirítjuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  4. A krumplit összekeverjük a tésztával és a tepertő egy részével. A maradék tepertőt tálaláskor rászórjuk a tészta tetejére. Savanyúsággal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss