A krumplit meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk felaprítjuk.
Egy lábasban olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a krumplit. Visszatesszük a tűzre, felöntjük egy kevés vízzel, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük.
A bőr nélküli tepertőt apró kockára vágjuk és forró serpenyőben átpirítjuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A krumplit összekeverjük a tésztával és a tepertő egy részével. A maradék tepertőt tálaláskor rászórjuk a tészta tetejére. Savanyúsággal tálaljuk.