Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis tészta tepertővel

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 25 dkg tepertő
  • 40 dkg tészta

Elkészítés

    1.  A krumplit meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk felaprítjuk.
    2. Egy lábasban olaj at vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre párolju. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a krumplit. Visszatesszük a tűzre, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük.
    3. A bőr nélküli tepertőt apró kockára vágjuk és forró serpenyőben átpirítjuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
    4. A krumplit összekeverjük a tésztával és a tepertő egy részével. A maradék tepertőt pedig tálaláskor rászórjuk a tészta tetejére. Savanyúsággal tálaljuk.

    9 SZUPER HÁZIAS TÉSZTA A GRÍZESTŐL A SONKÁSIG >>> 

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin