Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplis spenótkrémleves kecskesajttal

Hozzávalók

  • 30 dkg spenótlevél (gyorsfagyasztott is jó)
  • 40 dkg burgonya (nem szétfövő )
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg natúr kecskesajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A gyorsfagyasztott leveles spenótot szoba-hőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd kinyomkodjuk. A frisset leszárazzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A meghámozott burgonyát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
    2. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, a hagymát apróra kockázzuk, és mindkettőt a fazékban felhevített olajon fonnyasztjuk kb. 1 percig. Rászórjuk a burgonyát, és időnként megkeverve együtt pirítjuk további 2 percig. Hozzáadjuk a spenótot, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. Fedő alatt, közepes tűzön főzzük 15 percig, majd belekeverjük a tejfölt, és egyet forralunk rajta. A félrehúzott fazékban botmixerrel pürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Végül a krémlevest adagonként tálkákba vagy tányérokba merjük, és rámorzsoljuk a sajtot. Azonnal fogyasztjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin