Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk fel ízlés szerint (én a vékonyra szeletelt sonkát kisebb kockákra vágtam).
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt krumplit. Sózzuk, borsozzuk, majd többször átforgatva süssük pár percig, amikor már kezd színt kapni, szórjuk rá a felkockázott sonkát. Süssük még pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.
Pötyögtessük meg a tejföllel, és kanállal kicsit kenjük el. Végül üssük rá a 2 tojást, szintén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt süssük készre. Ízlés szerint süthetjük a tojást lágyabbra vagy éppen keményebbre. (Mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe a nyelét tekerjük be alufóliával, nehogy sütés közben megolvadjon!)
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá salátát, paradicsomot...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre