Kezdjük ismét egy jó kis konyhakész pizzatésztával. Legyünk néha lusták, mert megérdemeljük a hétköznapi rohanásban, hogy azt a megspórolt 10-20 percet magunkra fordítsuk. Szóval dobjatok fel egy jó kis arcpakolást, kicsit heverésszetek a kanapén, mossátok le az arcotokról a szépítőszert, aztán nekiállhattok főzni. Nem kell kapkodni! :)
Szóval ahelyett, hogy bonyolult ételeket akarnátok csinálni vacsira vagy vendégeknek, jusson idő inkább néha magatokra is. Mára csak ennyit tudok tanácsolni! :)
A kecskesajt amúgy nagyon finom a krumplival, a tészta hozzá pedig csak hab a tortán! :)
Hozzávalók (4 személyre):
300 g burgonya
só
150 g puha kecskesajt
2-3 ek tej
bors
liszt a deszkára
260 g konyhakész pizzatészta
1 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
8 szelet Fekete-erdő sonka
1. A megmosott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Hagyjuk kissé hűlni, majd hámozzuk meg, és vékonyan karikázzuk fel.
2. Keverjük simára a kecskesajtot a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal.
3. Lisztezett deszkán vágjuk négyfelé a kitekert tésztát, majd nyújtsuk mindegyik darabot ovális alakúra, és kenjük meg a sajtkrémmel. Osszuk el rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát és a krumplikarikákat, azután sózzuk, borsozzuk meg.
4. Locsoljuk meg a pizzákat az olívaolajjal, tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőtálcába, és süssük ropogósra a 250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. 1-1 szelet sonkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
A recept a Fanny konyha 2016/2. számában jelent meg!
Kedvenc vendégváró falatkáim:
Gombás melegszendvics
Almás-mézes pirítós
Pizzagolyók
Pizzalepény