A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáaduk 1 tojást, a tejfölt, továbbá 1 csipet sót, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, és hosszában vékony karikákra felvágjuk. Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és forgatva elősütjük rajta a krumpliszeleteket.
Lisztezett felületen a tésztát 2-3 mm vastag körré kinyújtjuk, és sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük.
A paradicsompürét összekeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymával és egy kevés sóval. A keveréket a tésztára simítjuk úgy, hogy a szélén kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. Meghintjük a lereszelt sajt 2/3-ával, elrendezzük rajta a burgonyakarikákat, azután megszórjuk a leszűrt kukoricával és csicseriborsóval. A töltelékre hajtjuk a tészta szélét a képen látható módon, majd a megmaradt, kissé felvert tojással megkenjük azt. A lepényt a 170 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd a maradék sajttal megszórjuk, és további 5 percig sütjük. Melegen tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés felaprított bazsalikommal megszórjuk.