Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis-sajtos-baconös egytál

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db közepes burgonya
  • 10 dkg bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg félkemény sajt
  • 3 dl cukrozatlan habtejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
    2. A bacont felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
    3. A bacont száraz serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fél percig pirítjuk. Belekeverjük a gombát, és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, néhány percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajt felét és a felaprított snidlinget.
    4. A felezett krumplikat elrendezzük egy tűzálló tálban. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, végül az egészet 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor friss rozmaringgal díszíthetjük.

      RAKOTT KRUMPLI: A KLASSZIKUSTÓL A CUKKINISEN ÁT A DARÁLT HÚSOSIG >>> 

      TARTALMAS TÉLI EGYTÁLÉTELEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin