Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplis quiche liszt nélkül

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db burgonya
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 2 db salottahagyma
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 db salottahagyma
  • 5 fej gomba
  • 10 dkg céklalevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szelet bacon
  • 1 bögre reszelt sajt (+ a szóráshoz)
  • 2 db tojás
  • 1/2 bögre tej
  • 4 db tojásfehérje
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, majd egyenletesen a formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Ezután 180 fokon 25 percig sütjük.
    2. Olajon kb. 8 perc alatt megpirítjuk a felaprított hagymát, a felkockázott kaliforniai paprikát, cukkinit és gombát. Hozzáadjuk a megmosott céklalevelet és a felaprított vagy áttört fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.
    3. A zöldségkeveréket egy tálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott bacont és a sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejet. Összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    4. A masszát a megsült burgonyakéregre simítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 160 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

      A RECEPT VIDEÓN >>> 

      ADRI BLOGJÁT ITT TALÁLOD >>> 

      ITT PEDIG KÖVETHETED A FACEBOOKON IS! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin