Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis quiche liszt nélkül

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, majd egyenletesen a formába simítjuk úgy, hogy oldalt pereme is legyen. Betesszük a forró sütőbe és 25 percig sütjük.
  3. Közben az olajon kb. 8 perc alatt megpirítjuk a felaprított hagymát, a felkockázott kaliforniai paprikát, cukkinit és gombát. Hozzáadjuk a megmosott céklalevelet és a felaprított vagy áttört fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.
  4. A zöldségkeveréket tálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott bacont és a sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejet. Összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  5. A masszát a megsült burgonyakéregre simítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 160 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a lisztmentes quiche:



Ezek is érdekelhetnek

Friss