Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis pórékrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 6 szem közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db salottahagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál újhagyma
  • A krutonhoz:
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A meghámozott burgonyát feldaraboljuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A megtisztított salottát és a pórét a nem rostos zöld részével együtt apróra kockázzuk.
    2. A  fazékban felhevített olajon a salottát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a pórét, megizzasztjuk kb. 10 perc alatt, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A burgonyát és a leöblített zöldfűszereket a hagymákhoz adjuk, majd felöntjük az alaplével, és közepes tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 10 percig.
    4. Közben a lehéjazott kenyeret felkockázzuk. A megtisztított fokhagymagerezdet finomra vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk. A kenyérkockákat a fokhagymás olajba szórjuk, és minden oldalról megpirítjuk.
    5. A levest a babérlevél és a kakukkfű eltávolítása után botmixerrel pürésítjük a fazékban, majd szükség szerint sóval, borssal utánaízesítjük. Végül megszórjuk a vékonyan felkarikázott újhagymával és a krutonnal.

      Még több recept póréhagymával >>> 

      Zöldséglevesek >>> 

      Krémlevesek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin