Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Langyos, cukrozott tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
    2. Egy nagyobb tálba szitáljuk az 1 ek sóval összekevert lisztet, hozzáadjuk a zsírt, és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a kihűlt, összetört burgonyát, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
    3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten további 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
    4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

      Még több pogácsa >>> 

      Krumplis finomságok >>> 

Megjegyzés

Zsír helyett használhatunk 15 dkg vajat is.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin