Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis pogácsa

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Langyos, cukrozott tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba szitáljuk az 1 ek sóval összekevert lisztet, hozzáadjuk a zsírt, és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a kihűlt, összetört burgonyát, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten további 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük a pogácsákat.

     

Megjegyzés

Zsír helyett használhatunk 15 dkg vajat is. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss