Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, és kétszer áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A masszát összedolgozzuk a liszttel, az étkezési keményítővel, a szerecsendióval, kevés sóval és borssal. Bőségesen lisztezett deszkán a masszát kb. 2 cm vastag átmérőjű rúddá sodorjuk, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Felteszünk 4-5 liter vizet forrni. A tésztaszeletkéket ujjnyi rudakká gyúrjuk, és a lobogva forró vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és kb. 2 órát száradni hagyjuk. Leöblítjük a petrezselymet, és apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, körös-körül megpirítjuk benne a nudlikat. Rászórjuk a petrezselymet és a majoránnát, azonnal tálaljuk. Vegyes zöldsalátát kínáljunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre