Krumplis nudli

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 6 dkg liszt + a deszkához
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál szárított majoránna

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, és kétszer áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
    Elkészítés: A masszát összedolgozzuk a liszttel, az étkezési keményítővel, a szerecsendióval, kevés sóval és borssal. Bőségesen lisztezett deszkán a masszát kb. 2 cm vastag átmérőjű rúddá sodorjuk, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Felteszünk 4-5 liter vizet forrni. A tésztaszeletkéket ujjnyi rudakká gyúrjuk, és a lobogva forró vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és kb. 2 órát száradni hagyjuk. Leöblítjük a petrezselymet, és apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, körös-körül megpirítjuk benne a nudlikat. Rászórjuk a petrezselymet és a majoránnát, azonnal tálaljuk. Vegyes zöldsalátát kínáljunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 2114 kJ/505 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin