Krumplis lángos

default user icon
13 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • liszt
  • 2 teáskanál só (a főzővízbe)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A meghámozott burgonyát kockára vágom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, hűlni hagyom. Amikor már hideg, megtöröm. Annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrom, lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra kinyújtom. Pogácsa nagyságúra szaggatom, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

    Önmagában is finom. Szilvalekvárral is kitűnő. Sültekhez, ragukhoz kiváló köret.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mikóczi Éva 6 évvel ezelőtt
És még egy változat ugyanerre a tésztára : Kis gombócokat készíteni,forró vízben kifőzni. Amíg fő addig sok vöröshagymát pirítunk zsírban,megszórjuk pirospaprikával és ebbe forgatjuk meg a gombócokat. Tálaláskor tejföllel is meg lehet locsolni.
Almási Jánosné 6 évvel ezelőtt
Még egy apróság! Ugyanebből a tésztából parányi gombócokat készítek, sós vízben kifőzve kiváló betét bablevesbe, (hamarabb elkészül mint a csipetke és ez is egy változat).
Almási Jánosné 6 évvel ezelőtt
Egy aprócska észrevétel, a krumplit forrón sokkal könnyebb áttörni, így azután hagyjuk kihűlni. Ízesítésül én kis borsot és szerecsendiót szoktam beletenni, és lehet egy kis vágott petrezselyemzöldet is. 8-10 cm hosszú kb. 2-3 cm vastag óriásnudlikat készítek belőle. Kiváló köret párolt marhahús mellé.
Királyné Balogh Ágnes 6 évvel ezelőtt
Gyerekkoromban én is sokat ettem ilyet, de mi pacsninak hívjuk. Lekvárral vagy tejföllel nagyon finom. Anyukám mindig tett bele tojást is, úgy finomabb. Még másnap reggel is megettük, akár hidegen is, nagyon szeretem.
B 6 évvel ezelőtt
Én héjában főtt krumpliból készítem, és a tésztába teszek egy kis sót. Ha sok a tojás, az is kerül bele, de anélkül is nagyon finom. Bableves mellé ideális második fogás és gyakorlatilag folyamatosan lehet enni. A liszt mennyisége lényeges, mert ha kevés (puha, ragadós a tészta), akkor sok olajat vesz fel sütés közben, ezért célszerű keményebbre, lisztesebbre készíteni - így roppanósabb. A pogácsák szaggatása közben kieső darabokból apró gombócokat szoktam készíteni és kisütni, nagy sikere van.
Venczel Erika 6 évvel ezelőtt
Az én anyukám is ezt készítette mindig a krumpli vagy a bableves mellé. És most már én is ezt teszem, az egész család imádja.
adam katalin 6 évvel ezelőtt
Biztos hogy még tojás sem kell hozzá ? Engem emlékeztet nagyon a nudlira annak a tésztájából szokott az én anyukám estére teához kisütni ilyen kis krumplis pogácsákat de finom volt !! De Ö tojást is szokott tenni bele , biztos vagy benne hogy nem felejtetted ki belöle. Talán megpróbálom igy is de valahogy nem bizom benne ......
Margó 6 évvel ezelőtt
Régen ezt akkor készítette az anyukám, ha bablevest főzőtt, vagy gulyást. Lekvárral pont elég volt a leves után. Elkapott a nosztalgia, számban az íze. Köszönöm!
Nemes Béláné 6 évvel ezelőtt
Te jó ég! Van aki ezt nem ismeri? :-) Én ezen nőttem fel! Isteni finom. A mai napig sütjük. Van amikor reszelt sajtot és apróra vágott sonkát is gyúrok bele. Mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti. De az alaprecept is szuper! A hozzávalókat sosem mérem, csak kb.
Vida Ágnes 6 évvel ezelőtt
Én erről még nem is hallottam, de ki fogom próbálni. Azért érdekelne, milyen keménységű tészta az ideális, vagyis mennyi liszt kell bele.

Hasonló Receptek

Magazin