Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis lángos pofonegyszerűen

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

  • 4-5 db krumpli (sárga)
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek tejföl
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba.
    2. Beleütjük a 2 tojást, beletesszük az átnyomott fokhagymát, a tejfölt, majd beleszórunk némi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendiót is teszünk bele. Villával elkezdjük összedolgozni, addig, hogy csomómentes legyen - ha kell, szórunk bele még egy kis lisztet, amennyit felvesz. Kézzel formázható, a nokedlitésztánál jóval sűrűbb masszát kell kapnunk, ami nem folyós.
    3. Serpenyőben olajat hevítünk. Vizes kézzel kiveszünk egy evőkanálnyi mennyiséget a tésztából, lángos formára nyomogatjuk, a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Tálalhatjuk magában, fokhagymával, de akár reszelt sajttal, tejföllel, ketchuppal is.  

    10+1 LÁNGOS, AMI SOKKAL JOBB, MINT A STRANDOS 

     ÍME A LEGFINOMABB HÁZI SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS NÉMETH ÁDÁMTÓL 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! 

Megjegyzés

Én lángos fan vagyok, amit párom néha már nagyon un. Keleszteni, éleszteni nem tudok, ezért találtam ki ezt az összeállítást. Nekem bejött, gyakran készítem, csak úgy, este egy jó citromos teával, inkább pohár borral, de váratlan vendég érkezésekor is pár perc alatt összedobható.

A fokhagymát el lehet hagyni, én azért zúzom bele, mert így nem kell bíbelődni a külső kenéssel, az ízben pedig benne van. Ha bekeverek egy adag tésztát, és nem sütöm ki mindet, egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, 1-2 napig eláll. Az esti sütésből megmaradt pár darab másnap reggel hidegen is kellemes reggeli.

Gyakran csülkös bableves mellé is ezt eszem, kenyér helyett! Jó étvágyat, Nani.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

domike
ezt probád ki,biztos finom
rasztovaczdorka
én minden ugyan úgy csináltam, de nekem nem akart egyben maradni... ez mért lehet?
Bercsike1978
Apukám csinált ilyet mindig nekem, én sem értettem soha, mi köze a lángoshoz, de az íze nagyon finom! :)
angyalom13
Nagyon jól hangzik,és guszta a képen is:) Ki fogom próbálni,már most szeretem:) Köszi:)
tanita444
Én megcsináltam, és ennek az íze inkább hasonlít a krumplis pogácsához, mint a lángoshoz, szerintem semmi köze a lángoshoz.
Nanasnani
Hali! Pedig, hidd el az, nem kel keleszteni, élesztgetni. Nem tudom mi a bonyolult egy hajában főtt krumpliban, de, ha Neked az, akkor marad a piaci lángos, az valóban sokkal kényelmesebb. Nem hinném, hogy az általad ajánlott mű dolgokat szívesen látnám a konyhánkban! Üdv, Nani.
biromaria
a fele lemaradt: -ü\", a hasonló receptekhez krumlipüréport / burgonypelyhet használok...
biromaria
Sajnálom, de ha krumlipucolással, fôzéssel kezdôdik a recept, az nálam már nem \"pofonegyszer
Nanasnani
Hali! Ha jól számolom, a képen 19 darab van, kettőt, talán hármat biztosan beküldtem falánk fejembe. Számolj olyan 20 darabbal, körülbelül tenyérnyi méretűt. Üdv, Nani.
Christina83
Nem lehet rossz :) Kb. hány darab lángosom lesz a recept alapján? Köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin