A krumplis lángos elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb. 15 dkg lisztet, és még egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
Nagyobb diónyi gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a sütőolajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni, és nem fogjuk tudni beletenni a sütőolajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk, de lehet édesen lekvárral is fogyasztani.