Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis kolbászleves

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 kisebb szál (enyhén csípős) kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • A habaráshoz a végén (szerintem elhagyható a habarás):
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A szalonnát felkockázzuk, és pirítani kezdjük, majd a zsírjának jó részét leöntjük, és a visszamaradt szalonnán és zsíron megpirítjuk a felkarikázott kolbászokat.

2.) Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről a fazekat, pirospaprikát keverünk bele, felöntjük kevés (!) vízzel, és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a karikára vágott sárgarépát, a babérlevelet, az ételízesítőt, sót és a borsot, majd visszatesszük a fazekat a tűzre, és takaréklángon puhára főzzük az egészet.

3.) Aki szereti, behabarhatja tejföllel és liszttel, de szerintem anélkül is remek (én nem tettem bele habarást, csupán a tálaláshoz kínáltam tejfölt, és volt, aki azzal ette, és olyan is, aki egyáltalán nem kért hozzá.) Kenyeret kínáljunk hozzá! :-)

Megjegyzés

Nagyon laktató leves, inkább egytálételnek mondanám.

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!
- Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss