Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplis-hagymás tepsis hús

Hozzávalók

  • 8-10 szelet karaj vagy tarja
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl zöldségalaplé

Elkészítés

    1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
    2. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és szép aranybarnára karamellizáljuk. Ha kész kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
    3. A hússzeleteket megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
    4. Az elősütött hússzeleteket egy tepsibe helyezzük, egymás mellé, majdbeborítjuk a megpárolt vöröshagymával, és megszórjuk a maradék kukoricaliszttel.
    5. A krumplit megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük fel, ízlés szerint sózzuk, alaposan összekeverjük, majd egyenletesen befedjük vele a hagymás hússzeletek tetejét.
    6. A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot felöntjük a zöldségalaplével, alaposan összekeverjük, óvatosan beleöntjük a tepsibe, majd a fóliával lefedjük.
    7. 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 1 órán átpároljuk. Ezután levesszük a fóliát, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin