Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis-hagymás tepsis hús

Hozzávalók

  • 8-10 szelet karaj (vagy tarja)
  • őrölt bors
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 kg krumpli
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
    2. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és szép aranybarnára karamellizáljuk. Ha kész, kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
    3. A hússzeleteket megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
    4. Az elősütött hússzeleteket egy tepsibe helyezzük, egymás mellé, majd beborítjuk a megpárolt vöröshagymával, és megszórjuk a maradék kukoricaliszttel.
    5. A krumplit megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, alaposan összekeverjük, majd egyenletesen befedjük vele a hagymás hússzeletek tetejét.
    6. A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot felöntjük 1 dl zöldségalaplével, alaposan összekeverjük, óvatosan beleöntjük a tepsibe, majd a fóliával lefedjük.
    7. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten, kb. 45 percen át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon szép pirosra sütjük 5 perc alatt.

    12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS >>> 

    RÁNTOTT, TÖLTÖTT, TEPSIS - LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓl >>> 

    TEPSIBEN SÜLT EBÉDEK, VACSORÁK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin