Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplis-hagymás kenyér

Hozzávalók

  • 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 30 dkg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 5 ek olaj vagy 5 dkg sertészsír
  • 15 dkg felkockázott sonkaszalonna vagy bacon
  • 1/2 kocka élesztő
  • 60 dkg búzafinomliszt
  • cukor
  • olaj a tepsihez

Elkészítés

    1. Előző este a kovászhoz a teljes kiőrlésű lisztet egy tálban elkeverjük 3/4 dl langyos vízzel. Letakarjuk konyharuhával, és éjszaka állni hagyjuk.
    2. Másnap a burgonyát puhára főzzük 20 perc alatt, majd leszűrjük és meghámozzuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, és a serpenyőben felhevített olajon vagy zsíron közepes tűzön üvegesre pirítjuk kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a szalonnakockát, rövid ideig tovább pirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
    3. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. A búzalisztet és a kovászt tálba tesszük. Hozzáadunk 3 tk cukrot és 2 tk sót, hozzáöntjük az élesztős folyadékot és présen át belenyomjuk a burgonyát. Robotgép gyúrópálcájával alaposan összedolgozzuk, majd belevegyítjük a hagymás szalonnakockát. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 60 percig.
    4. A megkelt tésztát félbevágjuk, lisztezett felületen erőteljesen átgyúrjuk, és két hosszúkás cipóvá formázzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
    5. A kenyereket az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 25-30 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Még több kenyér >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin