A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk őrölt borssal, majd félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, és elkezdjük párolni. Közben megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük. A hússzeleteket megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Az elősütött hússzeleteket egy tepsibe helyezzük egymás mellé, majd beborítjuk az előzőleg megkaramellizált vöröshagymával. Ezután megszórjuk meg a maradék kukoricaliszttel. A krumplit megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, alaposan összekeverjük, majd egyenletesen befedjük vele a hagymás hússzeletek tetejét.
A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot felöntjük a zöldségalaplével, majd alaposan összekeverjük, végül óvatosan beleöntjük a tepsibe, fóliával lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. egy órán át pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt tányérokra szedjük a krumplis-hagymás hússzeleteket, majd úgy kínáljuk.