Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis-babos lepény

default user icon
2 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • kb. 50 dkg főtt krumpli összetörve
  • 2 tojás
  • liszt
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A te tejére:
  • konzerv bab
  • 6-7 tojás
  • bors
  • húsos szalonna (felkockázva)
  • parmezán sajt (vagy amilyet szeretünk)
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk annyi liszttel, hogy tészta állagú legyen, kinyújtjuk, kockára daraboljuk, forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalon. Ha kész, tepsi aljára tesszük, ráöntjük a konzervbabot, hogy befedje, majd felkockázott szalonnát szórunk rá. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és a babra öntjük, tetej ére reszelt sajtot szórunk. Kb. 40 percig sütjük, petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

Salátával, paradicsommal tálaljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zizzi32
Koszi, nem rossz otlet a loncshusos sem, majd kiprobalom ugy is. Amugy kulfoldi szakacskonyvbol valo.
Snuky
Tegnap megcsináltam! Én bab helyett egy (máskor kettővel fogom csinálni) nagy löncskonzervet tettem bele, amit a megpirított szalonnán még átsütöttem egy kicsit és sültoldalas fűszerkeveréket is adtam hozzá. Szerintem ez az 50 dkg krumpli sok hozzá. Nekem maradt ki a krumpliból bár azt is kisütöttem és elfogyott, ja és 1 tojás elég a krumplihoz, mert nagyon lágy lesz a tészta! Különben szerintem nem rossz!

Hasonló Receptek

Magazin