Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplipüré édesburgonyából

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 45-50 perc alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Ha készen van, egy tálba öntjük, és botmixerrel pürésítjük.
    2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával összeforgatjuk, majd botmixerrel krémesítjük egy kicsit. Tálaláskor megszórhatjuk durvéra tört dióval.

      FINOMSÁGOK ÉDESBURGONYÁVAL >>> 

      13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin