Krumplileves zsályás zöld fűszeres gombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • Leveshez :
  • 1 kg burgonya
  • 2 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1,3 l zöldségalaplé
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db babérlevél
  • majoránna
  • bors
  • Gombóchoz :
  • 35 dkg csiperke
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 ág kakukkfű
  • 8 levél zsálya
  • 1 db tojás
  • bors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A gombafejeket apróra vágjuk vagy késes aprítóval aprítsuk fel. adjuk hozzá a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket.
    2. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy összeálljon a massza. Tegyük hűtőbe.
    3. Egy fazékban hevítsünk vajat és futtassuk meg rajta a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát majd pirítsuk pár percig.
    4. Öntsük fel az alaplével, ízesítsük és főzzük addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
    5. A levesből vegyünk ki egy merőkanál levet és kb 5 ek burgonyát, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük.
    6. Ezután öntsük vissza a levesbe és forraljuk össze. A gombás masszából lisztes kézzel formáljunk gombócokat és tegyük forrásban lévő sós vízbe.
    7. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedjük ki és tálaljuk a levessel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin