Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves virslivel és baconnel

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A kisebb kockákra vágott bacont egy fazékba beletesszük, és zsírjára sütjük, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
  2. Pár perc párolás után megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint majorannával, majd alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Kiforraljuk, majd szép lassan félpuhára főzzük a zöldségeket. 
  3. A félig megfőtt levesbe beletesszük a kockára vágott krumplit és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és belecsorgatjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Szintén felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt készre főzzük a levest.
  4. Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Még több laktató és finom leves! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss