Elkészítés: Megtisztítjuk a krumplit, a zöldségeket és a hagymákat, a krumplit kockára vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára.
Egy fazékba tesszük a krumplit, a zöldséget, a répát,a zellert, a paprikákat, a paradicsomot, a kolbászt, a babérleveleket és a hagymákat, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a levesünk, elkészítjük a rántást: a mangalica zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, vigyázunk, nehogy megégjen a paprika, azonnal felöntjük hideg vízzel, jól elkeverjük, és leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, és kész a finom kolbászos krumplileves.
Friss, puha cipóval kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre