Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplileves gyulai kolbásszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg krumpli
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 20 dkg gyulai kolbász
  • 1 evőkanál mangalica zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: Megtisztítjuk a krumplit, a zöldségeket és a hagymákat, a krumplit kockára vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára.

    Egy fazékba tesszük a krumplit, a zöldséget, a répát,a zellert, a paprikákat, a paradicsomot, a kolbászt, a babérleveleket és a hagymákat, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük.

    Amíg fő a levesünk, elkészítjük a rántást: a mangalica zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, vigyázunk, nehogy megégjen a paprika, azonnal felöntjük hideg vízzel, jól elkeverjük, és leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, és kész a finom kolbászos krumplileves.

    Friss, puha cipóval kínáljuk.

Megjegyzés

A családunk nagyon szereti ezt a régi tradicionális ételt.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin