Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplileves gombával

Hozzávalók

  • 5 dkg szárított gomba
  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/4 db zeller
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk köménymag
  • 5 dkg liszt
  • 1 db babérlevél
  • 3 szem szegfűbors
  • frissen őrölt bors
  • majoránn

Elkészítés

    1. A gombát 15 percre kevés hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, a gyökérzöldségeket falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vajon, hozzáadjuk a köményt és a gyökérzöldségeket, és együtt pirítjuk néhány percig.
    2. Liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Felorraljuk, hozzáadjuk a gombát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon tovább főzzük.
    3. Ha a zöldség félig megpuhult, a leveshez adjuk a felkockázott burgonyát is. Az egészet puhára főzzük, ha szükséges, ismételten sózzuk és borsozzuk, majd 1-2 csipet majoránnával ízesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom és laktató leves. Most palacsintát készítettem mellé.

Hasonló Receptek

Magazin