Krumplileves gombával

Hozzávalók

  • 5 dkg szárított gomba
  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/4 db zeller
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk köménymag
  • 5 dkg liszt
  • 1 db babérlevél
  • 3 szem szegfűbors
  • frissen őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés

    1.

    Áztassuk a gombát 15 percre kevés hideg vízbe. A hagymát vágjuk finomra, a burgonyát kockázzuk fel, a gyökérzöldségeket vágjuk falatnyi darabokra. Süssük a hagymát üvegesre a felforrósított vajon, adjuk hozzá a köményt és a gyökérzöldségeket, és pirítsuk együtt néhány percig.

    2.

    Hintsük meg a liszttel, pirítsuk le kissé, majd öntsük fel 1 l vízzel. Forraljuk fel, adjuk hozzá a gombát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük kis lángon.

    3.

    Ha a zöldség félig megpuhult, adjuk a leveshez a felkockázott burgonyát is. Főzzük az egészet puhára, ha szükséges, ismételten sózzuk és borsozzuk meg, majd ízesítsük 1-2 csipet majoránnával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 4 hónappal ezelőtt
Nagyon finom és laktató leves. Most palacsintát készítettem mellé.

Hasonló Receptek