Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves gombával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát 15 percre kevés hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, a gyökérzöldségeket falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vajon, hozzáadjuk a köményt és a gyökérzöldségeket, és együtt pirítjuk néhány percig.
  2. Liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Felorraljuk, hozzáadjuk a gombát, a babérlevelet és a szegfűborsot. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon tovább főzzük.
  3. Ha a zöldség félig megpuhult, a leveshez adjuk a felkockázott burgonyát is. Az egészet puhára főzzük, ha szükséges, ismételten sózzuk és borsozzuk, majd 1-2 csipet majoránnával ízesítjük.

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>>

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

KRÉMES KRUMPLILEVES RÖSZTIBŐL - EZUTÁN ÍGY FOGOD KÉSZÍTENI A KRUMPLILEVEST! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss