Krumplileves gazdagon virslivel és baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 0,5 zeller
  • 2 zöldség
  • 1 paszternák (el is hagyható)
  • 4 krumpli
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 húsleveskocka
  • majoránna
  • őrölt bors
  • 6 virsli
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A bacont vágjuk fel kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A krumplit szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel kockákra.
    2. Egy fazékba tegyük bele a bacont, és kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
    3. Pár perc párolás után szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd szép lassan főzzük a zöldségeket félpuhára.
    4. Amikor félpuhák a zöldségek tegyük bele az egyújjnyi vastag szeletekre felkarikázott virsliket, és főzzük készre.

Megjegyzés

Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk!

Verba Adrienn
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin