Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves gazdagon virslivel és baconnel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kisebb darabokra felvágjuk, a virslit felkarikázzuk. A répát, a zellert, a zöldséget, a paszternákot, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. 
  2. Egy fazékba beletesszük a bacont, és zsírjára sütjük, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pár percig pároljuk.
  3. A párolás után megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük a zöldségeket.
  4. Amikor félpuhák a zöldségek beletesszük az ujjnyi vastag szeletekre felkarikázott virsliket, és készre főzzük. Ha megfőtt hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

MAGYAROS KRUMPLILEVES KOLBÁSSZAL >>> 

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk! - lady_adry

Ezek is érdekelhetnek

Friss