Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplileves barna kenyérrel és hagymával

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 szelet barna kenyér
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 l erőleves, lehet kockából is
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanál vágott tárkonylevél

Elkészítés

    Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

    Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron megfuttatjuk a burgonyát, és felengedjük a leves felével, sózzuk, fűszerezzük. Lefedve 10 percig főzzük Beletesszük a pórét, és tovább főzzük még 5 percig. Közben levágjuk a kenyérnek a héját, és beáztatjuk a megmaradt levesbe, amikor jól megázott, összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Amikor már megpuhult a burgonya, és jól kiforrt a leves, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 35 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc
    1 adag: 392 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin