Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves barna kenyérrel és hagymával

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron megfuttatjuk a burgonyát, és felengedjük a leves felével, sózzuk, fűszerezzük. Lefedve 10 percig főzzük Beletesszük a pórét, és tovább főzzük még 5 percig. Közben levágjuk a kenyérnek a héját, és beáztatjuk a megmaradt levesbe, amikor jól megázott, összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Amikor már megpuhult a burgonya, és jól kiforrt a leves, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 392 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss