Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplilepény feta sajttal

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg újburgonya
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. A feta sajtot vékony lapocskákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Egy kerek sütőformát kibélelünk sütő papírral úgy, hogy az oldalán is legyen. A sütőpapírt bekenjük a fokhagymás vajjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: A tejszínt simára keverjük a tojással. A formába tesszük a burgonya felét, rárakjuk a feta sajtot, megöntözzük a tejszínes krém felével, megszórjuk a Delikáttal, borsozzuk, befedjük a maradék burgonyával, a maradék krémmel, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Betesszük a sütőbe, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Ekkor megemeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra, (gázsütő 4. fokozat), és kb. 5 percig pirítjuk. Azonnal forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 510 kcal

Megjegyzés

Fotók: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ivette222
Fenséges étek!!! Imádom:-)

Hasonló Receptek

Magazin