Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplilepény feta sajttal

MME MME
1 4.4/5
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. A feta sajtot vékony lapocskákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Egy kerek sütőformát kibélelünk sütő papírral úgy, hogy az oldalán is legyen. A sütőpapírt bekenjük a fokhagymás vajjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tejszínt simára keverjük a tojással. A formába tesszük a burgonya felét, rárakjuk a feta sajtot, megöntözzük a tejszínes krém felével, megszórjuk a Delikáttal, borsozzuk, befedjük a maradék burgonyával, a maradék krémmel, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Betesszük a sütőbe, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Ekkor megemeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra, (gázsütő 4. fokozat), és kb. 5 percig pirítjuk. Azonnal forrón tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 510 kcal

Megjegyzés

Fotók: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek