Krumplilángos

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg krumpli
  • 24 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 6 evőkanál tej
  • 6 dkg vaj
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megfőzzük enyhén sós vízben, közben az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. A tojássárgákat összekeverjük a liszttel és a vajjal, utána beleöntjük a felfutott élesztőt. Ha a krumpli megfőtt, összetörjük krumplinyomóval, sózzuk.

    Jól összedolgozzuk, majd 1 órán át meleg helyen pihentetjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy erre megfelelő pohárral kiszaggatjuk.

    Utána forró olajban kisütjük mindkét oldalát aranybarnára. Fokhagymás tejföllel és zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Remek vendégváró, és mutatós is.

Erika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek