Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpligombócos leves

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és mefőzzük. Ha puha leszűrjük, majd krumplinyomóval áttörjük, megsózzuk. A pürét a liszttel összedolgozzuk, és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük vízzel, beletesszük a zöldségeket, fűszereket.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő levesbe belerakjuk a gombócokat, és lassú tűzön még 3–4 percig főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss