Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumpligombócos leves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg zsír
  • őrölt fűszerpaprika
  • petrezselyem zöldje
  • 15 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 1 db zöldpaprika
  • 60 dkg burgonya
  • liszt (annyi, amennyit a burgonya felvesz)

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és mefőzzük. Ha puha leszűrjük, majd krumplinyomóval áttörjük, megsózzuk. A pürét a liszttel összedolgozzuk, és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
    2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük vízzel, beletesszük a zöldségeket, fűszereket.
    3. Ha a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő levesbe belerakjuk a gombócokat, és lassú tűzön még 3–4 percig főzzük.

      13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin